Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@18:02:35 GMT

دوازدهمین دعای ماه رمضان؛ اول صبر را بفهمیم بعد بخواهیم

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۱۸۶۸

دوازدهمین دعای ماه رمضان؛ اول صبر را بفهمیم بعد بخواهیم

به گزارش ایکنا؛ پلیدی، خیر، شر، قضا و قدر، صبر و ... همه اموری هستند که گمان می‌کنیم با مفاهیم آنها آشنا هستیم اما حقیقت این است که چون مصادیق این امور را نمی‌دانیم ناخواسته به این خصلت‌ها مبتلا می‌شویم یا از آنها دوری می‌کنیم. در دوازدهمین روز از ماه رمضان از خداوند داشتن خصلت‌های پسندیده‌ و دوری از خصلت‌های ناپسند را می‌خواهیم اما برای تحقق این دعاها اول باید بدانیم خیر و شر کدام است بعد آنها را بخواهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان از خداوند درخواست می‌کنیم:

«اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ وَصَبِّرْنِی فِیهِ عَلَی کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ وَوَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَی وَصُحْبَةِ الْأَبْرَارِ بِعَوْنِکَ یَاقُرَّةَ عَیْنِ الْمَسَاکِین؛ خدایا! در این روز مرا از پلیدی و کثافات پاک‌ساز و بر حوادث خیر و شرِ قضا و قدرت، صبر و تحمل عطا کن و بر تقوا و پرهیزکاری و مصاحبت نیکوکاران موفق دار. به یاری خود، ای مایه شادی و اطمینان خاطر مسکینان».

پیام اول: پاک سازی از پلیدی‌های ظاهری و باطنی

منظور از دنس، کثافات باطنی (چرک گناه و معصیت) است و منظور از اقذار، کثافات و چرک‌های ظاهری است. رمضان المبارک، ماهی است که انسان خودش را پاک سازی بکند و وسایل پاک سازی را برای خودش فراهم بیاورد، تا خدا حکم پاکی او را صادر کند. پلیدی‌های نفسانی و کثافات گناه، در دل و جان انسان نفوذ می‌کند، مانند آب آلوده و لجن‌زده‌ای که به مرور زمان، لجن آن ته‌نشین شده و مسیر عبور آب، مبدل به لجن‌زار می‌‌شود.

پیامبر گرامى اسلام (ص) فرموده‌اند: خداى متعال در سراسر ماه رمضان مى‌گوید: آیا استغفار کننده‌ای هست تا گناه او آمرزیده شود و به مغفرت برسد؟ در این ماه، فصل نوینى از طهارت به روى انسان گشوده مى‌شود. از خداوند متعال مسئلت می‌کنیم، در این ماه طهور اراده کند که پلیدی‌های روحی ما از بین برود، همان طور که اراده فرمود پلیدی را از اهل بیت‌(ع) دور و آنها را پاک کند: «اِنَّما یُریدُ اللهُ لِیُذْهِبَ عنکُم الْرِجْسَ اَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِرُکُمْ تَطْهیراً؛ همانا خداوند می‌خواهد که از شما اهل بیت، هر پلیدی را بزداید و شما را چنان که باید و شاید پاکیزه بدارد.»

پیام دوم: صبر بر مقدرات الهی

یکی از صفات برجسته، که قرآن کریم و احادیث اهل بیت علیهم‌السلام برآن تاکید ‌کرده‌اند صبر به معنای پایداری و استقامت است، نه به معنی تحمل بدبختی‌ها و تن دادن به حوادث ناگوار. در سه جا سفارش به صبر شده‌ است: 1.صبر بر معصیت 2.صبر بر طاعت 3.صبر بر مصیبت.

صبر بر مقدرات الهی، اعم از خیر و شر و سختی‌ها و آسودگی‌ها و مصائب و صبر بر طاعت خداوند، از جمله صفات حمیده به شمار می‌رود. در میان اقسام صبر، زیباترین صبرها، صبر و شکیبایی در برابر مشیت و خواست خداوند است. آن هم نه صبری که به اجبار آن را تحمل کند، بلکه بر تقدیرات الهی راضی و خشنود باشد، تا خداوند صلوات و رحمت خودش را بر آنان نازل کند.

گاهی سختی‌ها و مصائب برای آزمایش انسان‌ها بکار می‌رود، تا مؤمن از غیر مؤمن تشخیص داده شود. قرآن کریم در این زمینه می‌فرماید: «وَ لَنَبلُوَنَّکُم بِشَئٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ و نَقْصٍ مِنَ الْاَمْوَالِ وَ الْاَنفُسِ وَ الثَّمَرَاتِ وَ بَشِّر الصَّابِرینَ..... ؛  و شما را به اموری چون ترس، گرسنگی، زیان مالی و جانی و کمبود میوه‌ها آزمایش می‌کنیم و بشارت بده استقامت کنندگان را، آنان که اگر مصیبتی ناگوار به آنها برسد، می‌گویند ما از آنِ خدا هستیم و به سوی او باز می‌گردیم. این‌ها همان‌هایی هستند که الطاف و رحمت خدا شامل آنها شده و آنها از هدایت یافتگانند.»

پیام سوم: توفیق تقوا و پرهیزکاری و مصاحبت با خوبان

اگر جسم آدمی به مراقبت، پرورش و نیرومندی نیازمند است، روح آدمی نیز به حفاظت و صیانت و تکامل و رشد نیاز دارد. از سالکی پرسیدند که تقوا چگونه است؟ گفت: هرگاه در زمینی وارد شدی که در آن خار وجود دارد، چه می‌کنی؟ گفتند: دامن برمی گیریم و خویشتن را مواظبت می‌نماییم تا خار و خاشاک به ما نچسبد. گفت: در دنیا نیز چنین کنید، که تقوا اینگونه است. 

آثار و نتایج تقوا: 1.نزول رحمت 2.خیر دنیا و آخرت 3.کرامت 4.داروی امراض روحی 5.قبولی اعمال 6.عزت.

از خصوصیات بارز اسلام، این است که تمام امتیازات موهوم، نظیر مال، ثروت، حسب، نسب، رنگ و نژاد را ملغی اعلام کرده و می‌فرماید:«یَا ایُّهَا النَّاسُ اِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ اُنْثَی وَ جَعَلنَاکُمْ شُعُوباً وَ قَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا اِنَّ اَکْرَمَکُمْ عِنْدِاللهِ اَتْقَیکُمْ؛ ای مردم! ما همه شما را نخست از مرد و زنی آفریدیم و آنگاه شما را به اقوام و گروه‌های گوناگون تقسیم نموده، تا یکدیگر را بشناسید. به درستی که بزرگوارترین شما نزد خدا، با تقواترین شماست.».

و اما مصاحبت با خوبان، از مهم‏ترین نیازهای زندگی انسان و خواسته‌‏های معصومین(ع) داشتن دوست شایسته است.

پیام چهارم: استجابت دعاها با یاری خداوند

کسانی که با انجام عبادت و بندگی خدا را یاری می‌کنند، در کوران‌های زندگی خداوند آنها را یاری می‌فرماید و اگر دعا و نیازی داشته باشند، دعای آنها را مستجاب می‌فرماید. خداوند می‌فرماید: إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْکُمْ؛ اگر خداوند را یاری کنید، او نیز شما را یاری می‌کند». این سنت تخلف ناپذیر الهی است که اگر بخواهد ما را یاری کند، حتماً یاری خواهد کرد و اگر ما در اثر نافرمانی‌ها و سرپیچی‌ها، قابلیت نداشته باشیم، تمام قدرت‌های جهان نمی‌توانند ما را یاری و کمک کنند.

برگرفته از کتاب «۱۲۰ نکته و پیام از ادعیه ماه مبارک رمضان» نوشته حجت‌الاسلام روح‌الله بیدرام.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی جامعه دعای روز 13 رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۱۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات مرحله دوم دوازدهمین دوره مجلس در قائم‌شهر تمام‌الکترونیک برگزار می‌شود

فرماندار قائم‌شهر با اشاره به برگزاری انتخابات به صورت تمام‌الکترونیک از آمادگی کامل این شهرستان بر اجرای مرحله دوم انتخابات در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، جواد مولایی‌قرا ظهر امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در بازدید از ستاد مرکزی انتخابات این شهرستان با اعلام آمادگی کامل این شهرستان برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در این مرحله از انتخابات در شهرستان قائم‌شهر به صورت تمام‌الکترونیک برگزار می‌شود.

وی افزود: برای پیشگیری از خطاها و اشتباهات سیستمی و فنی احتمالی، همچنین آماده‌سازی هرچه بهتر فرایند اجرایی تمام‌الکترونیک مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه قائم‌شهر، مانور انتخابات با حضور فرمانداران شهرستان‌های سوادکوه، سوادکوه شمالی، رئیس هیئت نظارت، دبیر ستاد و مسئول فناوری اطلاعات و ارتباطات بر انتخابات، اجرا شد.

فرماندار قائم‌شهر تصریح کرد: مطابق با مرحله اول انتخابات که به مردم قول دادیم، با تمام توان از آرای آن‌ها که امانت الهی است، صیانت می‌کنیم.

مولایی‌قرا با تاکید بر اینکه در مرحله اول برگزاری انتخابات توانستیم با مشارکت خوب مردم و هماهنگی همه ارکان شهرستان و عوامل انتخابات، یک انتخابات سالم را برگزار کنیم و شرمنده مردم نباشیم، اظهار داشت: در این مرحله تمام تلاش می‌شود تا از آرای ملت صیانت شود.

کد خبر 750047

دیگر خبرها

  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)
  • انجام چهار عملیات مردم یاری توسط بالگرد‌های پایگاه هوانیروز
  • انجام ۴ عملیات مردم‌یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه طی هفته گذشته
  • زمزمه دعای کمیل در روستای لیلی یادگار + فیلم
  • انتخابات مرحله دوم دوازدهمین دوره مجلس در قائم‌شهر تمام‌الکترونیک برگزار می‌شود
  • خدا را سپاسگزاریم که در جای جای نظام سخن از یاد خدا و عدالت و یاری مظلومان است/ مردم ایران اسلامی در صف اول حمایت از فلسطین بوده و هستند
  • انتصاب اعضای شورای علمی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • وضعیت هوای تهران در دوازدهمین روز اردیبهشت